До Великодня залишилося кілька днів, тож саме час планувати святкове меню.

Найважливіші страви великоднього столу – це паски та фарбовані яйця.

Читайте такожВеликдень удома: онлайн богослужіння, мобільне освячення паски і поминальні записки через інтернет

Крім основних страв, на столі обов’язково повинна бути м’ясна, рибна та овочева їжа. М'ясо може бути як - холодна закуска, так і у вигляді гарячих страв. Гарний варіант – різні м’ясні нарізки, холодець, смажені ребра, фарширована качка чи курка.

Салати в цей день краще робити максимально легкими, які зможуть доповнити основні страви.

Також традиційно на великодній стіл ставлять кагор або будь-яке червоне вино. Однак у кожному регіоні України існують свої традиційні великодні страви, які кожна сім'я готує з року в рік. Незмінним атрибутом свята залишаються паски та фарбовані яйця.

Як раніше повідомляв УНІАН, у православних Світле Христове Воскресіння у 2020 році, згідно із календарем, припадає на 19 квітня. Вважається, що це ранній Великдень.