Ілюстрація \ REUTERS

Прокуратурою Дніпропетровської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох посадовців комерційного банку за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу).

Читайте такожВ Одесі звільнено чотирьох слідчих, підозрюваних у крадіжці під час обшуку на підприємстві

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України, за даними слідства, двоє заступників голови правління та заступник начальника одного з управлінь банку на підставі неправдивих офіційних документів уклали фіктивний кредитний договір з підконтрольним підприємством. Відповідно до угоди воно отримало від фінансової установи кошти у сумі 80 млн грн, проте борг позичальник не повернув. У подальшому банк через неплатоспроможність було ліквідовано Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, який став його правонаступником.

Відео дня

Санкціями статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.