У МОЗ рекомендували киянам не виходити з дому \ фото ДСНС

З учорашнього дня в Києві і області в рази зріс рівень забруднення повітря. Причиною цього стали пожежі в Чорнобильській зоні і безладне паління трави та сміття. Киянам та жителям області в МОЗ рекомендували не виходити з дому, не відкривати вікон, побільше пити води і робити вологе прибирання.

Читайте такожКиїв очолив рейтинг міст з найбільш забрудненим повітрям

Між тим, самостійно контролювати рівень забруднення повітря можна за допомогою Airvisual.

Відео дня

Як працює додаток IQ Air:

Для того, щоб самостійно відслідковувати рівень забруднення повітря потрібно завантажити безкоштовний додаток IQ Air з Play Market або App Store і встановити на смартфон. В налаштуваннях програми дозволити доступ до розташування і вибрати місто – Kyiv. Після цього програма надасть інформацію про якість повітря в обраному населеному пункті. Інформація прораховується за AQI, індексу якості повітря, шкала коливається від 0 до 500 одиниць, де більш високе значення відповідає більш високому рівню забруднення. Програма надає користувачу рекомендації про те, що потрібно робити при тому чи іншому рівні забруднення.

Крім цих опцій, програма також надає метеоінформацію. Зокрема, в ній можна подивитися температуру, вологість повітря, силу і напрям вітру.