Ілюстрація REUTERS

Державне підприємство «Медичні закупівлі України» погоджуючи закупівлю захисних костюмів для медиків, зволікає із наданням Міністерству охорони здоров’я (МОЗ) необхідних документів, які б підтверджували їхню якість.

Про це свідчить лист заступника міністра охорони здоров'я Світлани Шаталової на адресу ДП.

Відповідні документи у МОЗ вимагали ще у лютому.

Відео дня

«Не надано інформацію щодо технічних вимог до костюмів біологічного захисту, які планується закупити, з метою перевірки належної якості продукції, що дозволить забезпечити надійний захист лікарів та інших працівників від коронавірусної хвороби COVID-19», – говориться у листі.

З огляду на це у Міністерстві охорони здоров’я відмовили підприємству у наданні погодження на відповідну закупівлю, адже це не передбачено нормами закону.

Більш того, у МОЗ наголосили, що зволікання із подачею документів може призвести до ініціювання службового розслідування відносно посадовців або ж до звернення до правоохоронців.

Нагадаємо, в кінці березня тодішній міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець доручив провести службове розслідування ситуації у державному підприємстві «Медичні закупівлі України». Як зазначали у МОЗ, таке доручення дано після публікації генерального директора Арсена Жумадилова, в якій викладена інформація про нібито блокування процесу закупівель товарів, призначених для боротьби з коронавірусом.