У Михайлівському соборі відбулося Великоднє Богослужіння / скріншот з трансляції телеканалу UA:Перший

Завершилося Великоднє Богослужіння у Свято-Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі.

Читайте такожНапиши онлайн-записку: ПЦУ закликала приєднатися до молитви за здоров’я та упокій

Службу здійснював Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Православна церква Україна та представники медіа організували онлайн-трансляцію Великоднього Богослужіння у зв’язку з небезпекою поширення коронавірусної інфекції та оголошеними в країні карантинними обмеженнями.

«Єднаймося у молитві та нехай Господнє благословіння зійде на кожного із нас. Будьте в мирі, надії і любові», – звернулися до українців в ПЦУ.

Служба тривала понад три години і минула без безпосередньої участі парафіян, що обумовлено карантинними обмеженнями.

Відео: UA:Перший

Як повідомляв УНІАН, цьогоріч, у зв’язку із загрозою поширення коронавірусної інфекції та карантинними обмеженнями, представники влади та церкви наполегливо закликають громадян залишатися вдома, особливо під час великодніх вихідних.

Минулого тижня Митрополит УПЦ Епіфаній закликав православних допомагати ближнім в складні часи пандемії та залишатися вдома на великодні свята.

У четвер предстоятелі ПЦУ та Української греко-католицької церкви (УКГЦ) Епіфаній та Святослав вчергове закликали вірян святкувати Великдень вдома і не наражати себе та близьких на небезпеку.

"Звичайно ми будемо святкувати Воскресіння Христове в особливих умовах. Але бачимо, що наші віряни відгукнулися на заклик церкви залишатися вдома. І останнє богослужіння в Михайлівському соборі - ми бачимо, що люди відгукнулися на наш заклик і долучаються до молитов онлайн", - сказав Епіфаній.

"Ми просили всіх наших вірян святкувати цей Великдень вдома. І ми зможемо пережити великодню радість разом з вами, не наражаючи ваше здоров'я і життя на небезпеку. Тому молімося разом, молімося онлайн. Освятимо пасхальні кошики вдома", – зазначив Владика Святослав.