На Житомирщині вже два тижні вирують лісові пожежі / Фото: facebook.com/dazv.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що власники землі можуть понести відповідальність, якщо підтвердиться їхня причетність до виникнення лісових пожеж у Житомирській області.

Про це він повідомив у Facebook.

Читайте такожПоліція розглядає дві версії виникнення масштабних пожеж на Житомирщині

Відео дня

«Незважаючи на свята, робота не зупиняється. Сьогодні разом з керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком, міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколою Чечоткіним перебували у робочому відрядженні в Овруцькому районі Житомирської області», - заявив він.

За словами Данілова, представники влади вивчали ситуацію, пов’язану з пожежами. «На нараді розглядалось, зокрема, питання відповідальності власників землі, які можуть мати стосунок до виникнення підпалів. Висновки не забаряться», - додав секретар РНБО.

Як повідомляв УНІАН, лісові пожежі у Житомирській області розпочалися 4 квітня. Також вогонь з лісів розповсюджувався на населені пункти, згоріли десятки житлових будинків. Станом на ранок сьогодні, 19 квітня, рятувальники та лісівники гасять 9 пожеж.

Директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук повідомив, що тривалий процес гасіння лісових пожеж у Житомирській області пов’язаний з неможливістю доступу особового складу до окремих осередків пожеж через сильну захаращеність лісових масивів та відсутністю доріг.

Сьогодні, 19 квітня, Аваков заявив, що правоохоронці розглядають дві версії виникнення масштабних пожеж в Житомирській області: суховій, який обірвав електромережі, та підпал.

Раніше поліцейські затримали декількох осіб, які вчинили підпали у лісах та поблизу населених пунктів.