Военная техника продавалась третьим лицам / mil.gov.ua

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі УМВС України у Житомирській області.

Як зазначається у повідомленні, міліція спільно з УСБУ Житомирщини наприкінці липня викрила працівника одного з підрозділів обласного УМВС у зловживанні службовим становищем. У рамках розпочатого за цим фактом кримінального провадження триває з’ясування усіх обставин.

Читайте такожБійці АТО знищили військової техніки бойовиків на суму понад 700 тисяч гривень

Відео дня

За попередніми даними, міліціонер перебував у змові з кількома військовослужбовцями, точна кількість яких зараз встановлюється. Згідно із розробленою схемою оборудки, він сприяв у виготовленні документації для привласнення армійської та спеціальної техніки, яка незаконно списувалася з балансу однієї з військових частин, з метою подальшої реалізації її третім особам.

За фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України) відкрито кримінальне провадження. Нині тривають слідчі дії.

Відповідно до чинного законодавства, правоохоронцю загрожує ув’язнення на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років.