Сенцов и Кольченко / twitter.com/antony_mon

Сьогодні Північно-Кавказький військовий окружний суд заслухає свідків захисту справи Сенцова-Кольченка, повідомляє hromadske.tv. Захист Сенцова і Кольченка наводить слова адвоката Афанасьєва, Олександра Попкова: "30 липня, коли той був у суді, у конвойному приміщенні до нього підійшов співробітник ФСБ і попросив відмовитися від свідчень у суді, щоб "адвокати не змогли йому задавати питання". Мовляв, із суддею була про це домовленість. У якості доказів адвокати наводять публікації про це на сайтах "Радіо Свобода" та "Медіазона".

Читайте такожЧирній визнав свою провину, але відмовився дати нові свідчення проти Сенцова та Кольченка

Прокурор виступив проти відводу, бо, за його словами, публікації у ЗМІ не є достатнім приводом для відводу.

Відео дня

Суд вийшов до нарадчої кімнати.

У суді сьогодні присутні генконсул України в Ростові Віталій Москаленко та консул Олександр Ковтун - у зустрічі з підсудними, якої консульство добивається більш як рік, представникам України відмовляли, посилаючись на російський закон, згідно з яким кримчани Сенцов та Кольченко вважаються громадянами РФ і зустрічі з "представниками іноземних держав законом Росії не передбачені".

На початку процесу у Ростові суддя Михайлюк дозволив консулам зустріч із підсудними лише після винесення вердикту.

Як повідомляв УНІАН, 6 серпня покази в суді давали Олег Сенцов та Олександр Кольченко. Під час свого виступу український режисер розповів про катування під час затримання, тиск та знущання. Він відкинув усі звинувачення на його адресу. В свою чергу Олександр Кольченко відкинув звинувачення у тероризмі, визнавши, що брав участь у підпалі офісу Партії регіонів. На питання прокурора та суду він відмовився відповідати.