0629.com.ua

Про це повідомив начальник "Міськводоканалу" Сергій Коваль, передає місцевий сайт 0629.

Він зазначив, що перехід на споживання води Сіверського Дінця, здійснений нещодавно, змінив ситуацію з аварійністю на водоводах Маріуполя.

За його словами, забір води зі Старокримського водосховища, яка має жорсткість 23-25 одиниць, негативно позначилася на ситуації з аварійністю в місті. Доходило до 200 пошкоджень водогонів у день. Сьогодні, при переході на 70% додавання води Сіверського Дінця, по всьому Маріуполю зафіксовано 16 аварій.

Відео дня

Читайте такожНа Донбасі під обстріл потрапила фільтрувальна станція, 8 міст у спеку залишилися без води

Наголошується, що "Міськводоканал" витратив на ремонтні роботи у цьому році близько мільйона гривень. На ці кошти проводилась реалізація проектів, спрямованих на поліпшення якості подачі води споживачам. У будинках, де спостерігалася відсутність достатнього тиску на верхніх поверхах висоток, встановлювалися додаткові напірні насоси.

Після запуску насоса напір забезпечується нормальний. Вода подається з 5 години ранку до 23 вечора. За повідомленням персоналу "Міськводоканалу", встановлений насос працює в автоматичному режимі. Включення відбувається о п'ятій годині ранку, вимкнення - о 23:00. У нічний час подача води проводиться без участі живильного насоса від загальної магістралі.

0629.com.ua