Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на брифінгу в Києві.

Уповноважений уряду ФРН звернув увагу, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ є досить непопулярною на території окремих тимчасово окупованих районів Донбасу, та змушена бути готовою до того, що проти діяльності місії можуть постійно проводитися демонстрації та акції незадоволення.

Читайте такожНа Луганщині відкрили перший пункт пропуску, що дозволяє потрапити в "ЛНР"

Відео дня

"Разом із цими маніфестаціями і виразами незадоволення ми спостерігаємо там також, з іншого боку, збільшення очікування від цієї місії. Тобто, усі вважають і чекають, що вона працюватиме впродовж 24 годин на добу і 7 днів на тиждень. Як відомо, планується також і організація, заснування восьми-дев'яти додаткових спостережних постів", - сказав Ерлер.

У цьому зв'язку він сказав, що ОБСЄ наразі розглядає питання розширення своїх функцій, в тому числі і завдяки додатковому обладнанню. Зокрема, мова йде про додаткові безпілотні літальні апарати, прилади нічного бачення.

Також Ерлер сказав, що має збільшуватися і кількість спостерігачів місії. За його словами, він провів зустріч із заступником голови СММ ОБСЄ Александром Хугом, який сказав, що планується збільшити кількість спостерігачів до 650 осіб, з яких 570 - будуть безпосередньо перебувати на сході України.

"Якби не існувало цієї місії, то ми би взагалі не знали, яка ситуація зараз на цій ділянці", - заявив Ерлер.