корниец, петруненко (адвокат) / Фото УНИАН

Про це повідомив адвокат Корнійця Віктор Петруненко, посилаючись на відповідний документ, одержаний ним з Печерського райсуду Києва.

«Виходячи з документа, автоматизована система суду не змогла визначити склад колегії суддів з загального складу суду у кількості 37 осіб, або через відсутність у того чи іншого судді відповідної професійної підготовки, яка дозволяла б брати участь у такій спеціалізованій справі, до якої відноситься справа Корнійця-Шапакіна, або через перебування окремих суддів у відпустці, або через те, що окремі судді вже розглядали відповідне кримінальне провадження», - зазначив адвокат.

Таким чином, зазначив він, у відповідності з чинним законодавством голова Печерського районного суду зобов'язаний передати до Апеляційного суду Києва вказане кримінальне провадження для визначення його підсудності, тобто суду, який міг би взяти його на розгляд.

Відео дня

Читайте такожСудді, яка дозволила обшуки у "діамантових прокурорів", висунуто підозру - Сакварелідзе

Як повідомляв УНІАН, Корнієць і Шапакін були затримані в результаті спільної спецоперації ГПУ і СБУ 5 липня. У затриманих вилучено близько 500 тисяч доларів і значну кількість ювелірних виробів, а також встановлено, що вони вступили в корупційний зговір і отримали хабар у розмірі 3 150 тисяч гривень.

Обом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Печерський суд обрав Корнійцю запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3,2 мільйона гривень. 31 липня він вийшов з СІЗО після внесення застави.

Читайте такожШокіну дозволили розвалити справу "діамантових" прокурорів - журналіст

У той же час 21 жовтня Печерський суд почав розгляд питання про обрання Корнійцю нового запобіжного заходу, оскільки йому були пред'явлені нові підозри.

22 жовтня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в 3 045 тисяч гривень. 19 листопада Печерський райсуд Києва розглядав клопотання прокуратури про взяття під варту Корнійця за невнесення ним застави в обумовлені законом терміни за другою частиною обвинувачення. Суд тоді не задовольнив клопотання прокуратури про арешт Корнійця.

Читайте такожКорнієць прогнозує оголошення йому третьої підозри найближчим часом

У прокуратурі заявили, що продовжать збирати докази і в разі необхідності знову звертатись до суду з метою арешту Корнійця.

4 січня Генпрокуратура передала справу «діамантових прокурорів» в Печерський райсуд Києва.