uk-sovetnik.com

Як передає кореспондент УНІАН, за закон № 4373 проголосували 243 народних депутата із 300 зареєстрованих у сесійній залі.

Читайте такожНа Московському мосту в Києві п'яний водій на смерть збив дорожнього робітника

Таким чином, коли водій вперше притягається до відповідальності за водіння в нетверезому стані, він буде покараний штрафом, що становить 10 200 грн (600 неоподаткованих мінімумів. Раніше - 200) і буде позбавлений права керування на рік.

Відео дня

У законі зазначається, що при повторному правопорушенні протягом року накладається "штраф на водіїв у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів - тобто 20 400 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на термін 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

У випадку, коли водій двічі протягом року вчинить дане правопорушення, з нього стягується штраф  "у розмірі 2400 неоподатковуваних мінімумів (40 800 грн) доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років і на інших осіб - накладення штрафу у розмірі 2400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня Верховна Рада ухвалила цей законопроект в першому читанні .