Як повідомили УНІАН у кіностудії, зніматиме фільм український режисер Ігор Парфенов. 

В картині планують висвітлити як соціальний аспект процесу повернення ветеранів до мирного життя, так і психологічний, зокрема проблему ПТСР - посттравматичного стресового розладу.

"ПТСР це привид війни, що переслідує суспільство у мирному житті. ПТСР переживають 80% усіх, хто бачив війну. Він існує як фоновий психологічний стан і впливає на людину у будь-яких навіть найпростіших ситуаціях: стосунки у сім’ї, здатність до відчуття емоцій, тощо. Це важкий стан постійного неврозу, який виникає через 3-6 місяців після отримання травми і, якщо не працювати над проблемою, залишається з людиною на все життя", - наголошують у кіностудії і додають, що сьогодні в Україні ні самі військові, ні суспільство не готові до вирішення цієї проблеми.

За планом фільм має вийти на екрани вже у березні 2017-го року. Оскільки це незалежне кіно, команді важливо знайти фінансування на проект саме через краудфаундинг, (посилання на сторінку проекту) таким чином ще до виходу фільму привертаючи увагу до проблеми ПТСР. 

Читайте такожФільм про Майдан "Зима у вогні" отримав престижну нагороду в США

"Події цієї військової драми відбуваються у сучасній Україні. Історія 5-ти учасників війни на Донбасі – це реалістична та шокуюча історія про героїв-мучеників. Гробові гроші, що були отримані героями за смерть одного з братів, проходять по фільму як 30 срібняків. А протез, кинутий на стіл судді добровольцем, що не був визнаний державою, говорить про те, що війна все ще не скінчена… Війна з бюрократією та корупціонерами поглинула народ", - йдеться у синопсисі фільму «Смерть людини».

"Ми будемо вдячні за підтримку, адже долучаючись, інформаційно та фінансово підтримуючи проект, ви не словом, а ділом стверджуєте важливість цієї проблеми і робите крок до її вирішення", - наголосили у студії.