фото: УНІАН

Окремою коробкою рушать воїни АТО та ветерани АТО. Очікується також, що у Марші візьмуть участь патрульні поліцейські. Про це в ефірі 5 каналу заявив радник президента України та радник міністра оборони України Юрій Бірюков.

Читайте такожГенштаб показав, яким буде парад на День Незалежності (відео)

За його словами, для святкування річниці Незалежності планується залучити майже 200 одиниць техніки. Бірюков наголошує, що жодна одиниця техніки з фронту не братиме участь у Марші.

Відео дня

Крім того, як заявив радник президента, напередодні параду до армії передадуть майже 200 одиниць нової техніки. Тобто, одночасно вдасться продемонструвати досить велику кількість техніки. Це і модернізована та відновлена техніка, частина – це нова техніка, частина – техніка Київського гарнізону, що має забезпечувати захист Києва, повідомив Бірюков.

Як повідомляв УНІАН, у Києві на військовому параді з нагоди Дня незалежності України не буде техніки із зони АТО.

Про це заявив журналістам президент України Петро Порошенко на базі Навчального центру ВДВ Збройних сил України в Житомирі.

«Тепер щодо техніки: ви зможете самі переконатися, що вся техніка, яка має бути на фронті, вона буде знаходитися на фронті. Більше того, значна частина техніки прямо перед Днем незалежності буде безпосередньо в зоні АТО передана у війська», - запевнив президент.

«Разом з тим, ніхто не забере право українського народу віддавати шану, повагу українським військовим, і військовий парад – це якраз прекрасна можливість для того, щоб це продемонструвати», - сказав Порошенко.

«Я наголошую на тому, що Україна має чим пишатися, своєю армією, своїми Збройними силами, і військовий парад – це гарна нагода це продемонструвати. Україна має зміцнювати єдність, має зміцнювати патріотизм, і військовий парад є гарна подія, щоб це продемонструвати», - наголосив глава держави.

22 липня Порошенко підписав указ «Про проведення параду військ з нагоди 25-ї річниці Незалежності України».