nedelya-ua.com

Про це йдеться в наказі МОН від 26 серпня № 404-к "Про увільнення від виконання обов'язків ректора", оприлюдненому на сайті відомства.

"Таке рішення було прийнято на підставі рішення комісії МОН з перевірки скарг і звернень громадян щодо Національного авіаційного університету 23 серпня 2016 року", - повідомляється на сайті МОН.

При цьому директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров зауважив: "Сьогодні з’явилося повідомлення, що СБУ затримала Харченка під час отримання хабаря в розмірі 170 тисяч євро – це ще одне свідчення, що рішення комісії МОН щодо Харченка було правильним, а його звільнення – закономірним".

Відео дня

Читайте такожПогорілий на хабарі в €170 тисяч тимчасовий керівник НАУ вже в лікарні "з гіпертонічним кризом"

Як повідомляв УНІАН, сьогодні під час отримання хабара затриманий т.в.о. ректора Національного авіаційного університету. Правоохоронці встановили, що посадовець через посередника адвоката вимагав 170 тис. євро від професора. У таку суму чиновник оцінив підписання наказу про призначення науковця на посаду в університеті. Т.в.о ректора та адвоката було затримано у робочих кабінетах після отримання частини хабара у розмірі 100 тис. євро.