Міністерство оборони України

Як повідомили УНІАН у прес-службі військової прокуратури Південного регіону, Одеський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким визнано недійсними договори оренди землі, укладені між Тарутинською райдержадміністрацією та приватним підприємством.

Читайте такожМіноборони майже на 13 мільйонів купило свій лом у вигляді вертольотів - ГПУ

«Суд зобов'язав комерційну структуру повернути Міністерству оборони земельні ділянки загальною площею 350 га. Зазначені земельні ділянки входять до складу земель Тарутинського загальновійськового полігону і призначені для тренування військовослужбовців і підвищення їх бойового вишколу», - зазначили в прес-службі.

Відео дня

У відомстві уточнили, що розпорядженням Тарутинської районної адміністрації Одеської області у 2008 році ці землі, всупереч цільовому призначенню, були незаконно вилучені у Міноборони та надані приватному підприємству для вирощування сільськогосподарської продукції.

«Слід зазначити, що вартість земель військового полігону становить 1,15 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Зараз військовою прокуратурою вживаються заходи для реального виконання рішення суду, яким землі будуть повернуті законному користувачеві - Міністерству оборони України.