Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу / Фото УНІАН

Двом суддям з Дніпра, які вимагали від обвинуваченого 30 тис. дол. хабара, повідомлено про підозру про вчинення злочину.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

Зазначається, що їхні дії кваліфіковані за ч.4 ст. 368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою») та ч.3 ст. 369-2 («Зловживання впливом») Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Відео дня

Читайте такожУ Львові на хабарі затримано заступника директора аеропорту

Детективи НАБУ та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури клопотатимуть про тримання підозрюваних під вартою. САП звернулась до Вищої ради правосуддя з клопотанням про отримання відповідної згоди.

Як повідомлялось, 19 квітня 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП та спільно зі співробітниками Служби безпеки України викрили «на гарячому» і затримали заступницю голови райсуду Дніпра та суддю того ж суду.

За версією слідства, заступниця голови райсуду за попередньою змовою з іншим суддею цього ж суду вимагали від обвинувачених неправомірну вигоду в сумі 30 тис. дол. за винесення рішення про обрання їм покарання, не пов’язаного з позбавленням волі. Гроші передавались кількома траншами. Підозрювані затримані на місці скоєння злочину.