/ facebook.com/telekanalZIK

У Міністерстві оборони України повідомили, що сьогодні було припинено несанкціоновану відеозйомку військового режимного об’єкту.

"Сьогодні, 24 квітня, поблизу одного з військових об’єктів Збройних Сил України черговою вартою було затримано знімальну групу вітчизняного телевізійного каналу, яка здійснювала несанкціоновану відеозйомку за допомогою безпілотного літального апарату типу "квадрокоптер", - йдеться в повідомленні на сайті Міноборони.

На місце події було невідкладно викликано представників Національної поліції, Служби безпеки України та передано їм затриманих осіб.

Відео дня

"Триває з’ясування обставин здійснення несанкціонованої відеозйомки військового режимного об’єкту", - зазначили у Міноборони.

Нагадаємо, телеканал ZIK на сторінці у Facebook повідомив, що у Рівненській області неподалік смт Оржів затримали знімальну групу програми "Стежками війни". "Затримання відбулося співробітниками Служби безпеки України за надуманим приводом – проникнення на територію режимного об’єкту у цій місцевості", - заявили на телеканалі.

За інформацією керівника прес-групи УСБУ в Рівненській області Інни Ілючок, знімальна група не затримувалася.

Водночас у відділі комунікації поліції Рівненської області УНІАН повідомили, що сьогодні, 24 квітня, о 16.30 до поліції надійшло повідомлення про погрозу фізичною розправою журналісту одного з телеканалів. Конфлікт виник між військовослужбовцями та знімальною групою через проведення останніми відеозйомки. Відомості про подію внесено до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.