false

Націоналістичні сили не вважають проведення маршу ЛГБТ-спільноти захистом прав людей і спробують його заблокувати. При цьому обіцяють не нападати на учасників "КиївПрайду", запланованого на неділю, 18 червня. Про це заявив прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський, передає Цензор.НЕТ.

"Спочатку запрошуємо всіх зібратися в суботу о 17:00, в тому ж самому місці на Майдані. Тому що 18-го - День Батька, і ми, відповідно, влаштуємо на Майдані концерт, виступи і так далі. Акція ЛГБТ починається в неділю. І в неділю ми покликали всіх зібратися о 7 годині ранку. Так що у нас буде 2 акції: одна вечірня, світська, на якій ми заявимо наше ставлення до того, що відбувається", - розповів він про плани ПС.

На думку Скоропадського, на акцію в неділю піде і "Правий сектор", і "Свобода". Також він заявив, що дві політсили координують свої дії. Також він висловив упевненість, що представники інших націоналістичних організацій також виступають проти "КиївПрайду".

Відео дня

"Ми не збираємося нападати на якихось учасників. Якщо у нас буде можливість заблокувати марш вранці - добре, спробуємо заблокувати. Ні - отже, ні. Окремо бити, влаштовувати міське сафарі на гомосексуалів і лесбійок ніхто не планує", - запевнив він.

Читайте такожНа вихідних у Києві посилять заходи безпеки через міжнародний з'їзд байкерів та "КиївПрайд"

На зауваження журналіста про те, що блокування колони неминуче призведе до зіткнень, спікер "Правого сектору" зазначив: "У них ще є кілька днів для того, щоб відмовитися від проведення своїх заходів".

Скоропадський не вважає подібні фестивалі ЛГБТ-спільноти боротьбою за права людини.

"Зрозуміло, що жодна нормальна гетеросексуальна людина, побачивши якийсь агей-парад, не стане гомосексуалом. Ми такого ніколи не говорили; це нас намагаються висміяти таким чином. З іншого боку, це не захист якихось прав. Тому що у представників ЛГБТ права такі ж, як у гетеросексуалів. Вони навпаки намагаються добитися для себе більших прав, ніж ті, що є у гетеросексуалів. Наведу приклад: допустимо, на роботу взяли мене і якогось гея. І, припустимо, я працюю добре, а він - погано. І його звільняють, а він каже: ні, хлопці, у мене така підозра, що ви мене не можете звільнити, тому що я - гей. А в Кримінальному кодексі забороняється переслідування за цією ознакою... Тепер подивимося, що буде, якщо стануть звільняти мене. Я ж не зможу сказати "Ви мене звільняєте, тому що я гетеросексуал"? Не зможу. Виходить, вони вимагають для себе якихось особливих прав", - заявив він.