/ скрин видео

Батько загиблого на Донбасі італійця Андреа Рокеллі - Ріно Рокеллі - заявляє, що Віталій Марків, затриманий в Італії, "дуже багато знає". 

Про це Ріно Рокеллі заявив у коментарі російському виданню "Новая газета".

"Все, що мені відомо, я знаю від італійської поліції. ... Це розслідування провела Італія. Зараз я точно можу підтвердити: ця людина, Віталій Марків, дуже багато знає, з ним зараз працює слідство", - завив він.

Відео дня

Читайте такожПроти затриманого в Італії учасника АТО Марківа дав свідчення французький журналіст

"Усі ми розуміємо, що участь в артобстрілі брав не він один", - додав Рокеллі та зазначив: щодо розслідування з представниками України він не контактує.

"Офіційного статусу в зв'язку з тим, що сталося, у мене там немає", - зазначив він. 

Як відомо, поліція Італії заарештувала громадянина України, заступника командира взводу батальйону оперативного призначення ім.Кульчицького Віталія Марківа за підозрою у нібито причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року у Слов'янську.

Як заявив заступник генпрокурора України Євген Єнін, ГПУ звернулася до італійської влади з вимогою надати ґрунтовні докази вини Марківа або його негайного звільнення.

Україна розслідує кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італіі Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова.

Читайте такожУкраїнські дипломати через суд вимагають допустити консула до затриманого в Італії Марківа

За даними НГУ,  у 2014 році у батальйоні ім.Кульчицького, в якому служив Марків, в наявності не було жодного міномета, від обстрілу з яких і загинули Рокеллі та Миронов. 

За даними слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ. 

Як заявили 2 липня в МВС, проти затриманого Марківа свідчив французький журналіст, який вказав на його можливу причетність до вбивства фоторепортера Рокеллі.