Державна фіскальна служба (ДФС) України проводить обшуки на виробничих, складських та офісних приміщеннях 27 державних спиртових заводів. Про це повідомив перший заступник голови ДФС Сергій Білан на своїй сторінці в Facebook.

"Продовжуємо масштабну спецоперацію з протидії тіньовому ринку спирту і алкоголю. В ході обшуків, які розпочалися сьогодні вранці, вже виявлено та вилучено тисячу тонн необлікованого спирту. І це лише кілька заводів. На даному етапі 260 співробітників податкової міліції проводять обшуки в виробничих, складських та офісних приміщеннях 27 державних спиртових заводів, які не входять до складу ДП «Укрспирт», а є самостійними державними підприємствами", - пояснив він.

Відео дня

Читайте такожНАБУ запобігло розкраданню 879 мільйонів гривень – Ситник

Слідчі дії проводяться в 11 областях: Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській.

Зазначається, що рішення про проведення обшуків було прийнято після отримання інформації про можливе невраховане виробництво і продаж спирту без сплати акцизного податку низкою заводів.

"До того ж факти неврахованого виробництва спирту на потужностях легальних спиртових заводів України підтвердилися в ході попередніх етапів спецоперації. Обшуки проводяться на підставі ухвали суду в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 і 2 ч. ст. 205 (фіктивне підприємництво) і ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) КК україни", - підсумував Білан.

Як повідомляв УНІАН, раніше українські правоохоронці обшукали 41 спиртзавод, який підозрювали у виготовленні контрафактного спирту.