Безпілотник використовує боєприпаси фугасної, осколково-фугасної та термобаричної дії / фото РНБО України

Розвідувально-ударний комплекс «Сокіл» є продуктом успішної кооперації українського підприємства «Чезара» з польськими партнерами.

Як сказав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань на полігоні Гончарівське Чернігівської області, одне із завдань, яке ставила РНБО перед вітчизняним обороно-промисловим комплексом, – «налагодження виробництва якісних безпілотних літальних апаратів бойового застосування».

Як повідомляв УНІАН, випробуваний сьогодні розвідувально-ударний комплекс «Сокіл» складається з однієї розвідувальної та трьох ударних бойових машин, що робить його здатним знаходити та точно вражати цілі, використовуючи, залежно від завдань, боєприпаси фугасної, осколково-фугасної та термобаричної дії.

Відео дня

Читайте також"Ідеальний розвідник": журналісти дізнались подробиці про новий український безпілотник

«Випробування відбулися успішно, продемонстрували ефективність цих безпілотних комплексів. Наступний крок – поставити їх на озброєння та ефективно використовувати в бойових умовах», - сказав Турчинов.

Секретар РНБО після наради з виробниками та військовими повідомив, що найближчим часом будуть представлені нові моделі ударних БПЛА «значно більшої дальності застосування та з потужнішими бойовими характеристиками».