Бабусі у парках, казкові персонажі Пейзажної алеї, балерина, їжачок у тумані - ці витвори столичних художників давно вже стали візитівкою Києва. Та регулярно втрачають свої частини й відновлюються самими авторами. Ті вже не просять, благають мати повагу до їхньої роботи.

"Бабця" - класична в парку Шевченка. Раніше із сумкою в руках. Сьогодні - з дірою, йдеться в сюжеті ТСН.

Сумку зламали три тижні тому.  Її реставрація займає весь день. Колись їй відламали шматок ноги, вже й кріпили бабусю до лавки. 

Читайте такожУ Києві з'явився новий пам'ятник добровольцям АТО (фото)

Страждає від дій вандалів й скульптура Самсона на Подолі. Там пишуть на стінах, а художники замальовують й відновлюють і саму скульптуру. Йому і ніс ламають, й розфарбують.

Украдений вузлик у їжачка в тумані, на Прорізній - памятник Паніковському уже роки як без металевого патичка. Там, де скульптур більше, - більше і шкоди. Навчити людей любові та повазі до міста та вуличних скульптур поки не дуже вдається. Найбільше мистецтво страждає на столичній Пейзажній алеї. 

Уже впяте приварює руку Маленькому принцу його творець. Довкола - відбита плитка, зламані ноги в зебр, відірвані янголи з пірамід подушок. У нових уже скручені труби. 

Як повідомляв УНІАН, у Києві затримали вандала, який сплюндрував меморіал на алеї Героїв Небесної сотні.