фото прес-служба ЛОР

У Львові сьогодні, в День захисника, відкрили пам’ятник «Воїнам, що віддали свої життя за Україну».

Як передає кореспондент УНІАН, монумент встановлено неподалік центральної частини міста, біля військового храму Стрітення Господнього на вул. Батуринській.

Участь у заходах взяли керівництво області та міста, народні депутати, депутати обласної та міських рад, військові, громадськість, волонтери та городяни.

Відео дня

Читайте такожУ Харкові відкрили меморіальну дошку командиру роти глибинної розвідки, який загинув в зоні проведення АТО

«Цей пам’ятник спорудили в честь тих, хто поклав своє життя за долю України і у Святому Письмі сам Ісус Христос казав, що найбільшу любов показує той, хто своє життя віддає за своїх друзів. І ми молимось за тих, хто віддає життя, щоб нам краще було. Бачимо, що хрест має вертикаль, яка означає любов людей до Бога, а горизонталь – це любов між собою. Бо ті, хто загинув, віддали своє життя з любові до нас», - сказав під час відкриття пам’ятника архиєпископ і митрополит Львівський Української греко-католицької церкви Ігор Возьняк.

Також сьогодні ввечері у Львівському Національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької відбудеться урочиста Академія з нагоди Дня захисника України та 75-річчя створення УПА.