Поліція затримала торговців

Працівники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Дніпропетровській області, викрили та припинили діяльність торговців «живим товаром». Про це повідомляє прес-служба поліції Дніпропетровської області.

Вони встановили, що чоловік із жінкою приїжджали до Дніпра із Запоріжжя, де зустрічалися з дівчатами та пропонували їм роботу в Ізраїлі. Жертви не мали постійного місця роботи, а зловмисники обіцяли високі заробітки, тож дівчата погоджувалися. 

Читайте такожСтудент одеського вузу намагався вивезти в Китай для сексуального рабства трьох дівчат

Відео дня

Доведено, що таким чином було завербовано та переправлено до м. Хайфа Ізраїль трьох дівчат. Там вони працювали повіями. Зараз всі потерпілі повернулися додому.

Поки триває досудове слідство за підозрювану жінку внесена застава у розмірі 500 тис. гривень. Вона перебуває за місцем мешкання. Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У діях торговців «живим товаром» вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини).