Надання Росією кредиту Україні сьогодні не вигідне ані російському, ані українському керівництву. Про це заявив старший науковий співробітник кафедри українських досліджень Університету Торонто Тарас КУЗЬО під час телеконференції з іноземними інвесторами, організованої інвестиційною компанією Galt & Taggart Securities.

За його словами, надання Росією такого кредиту нестиме для України, насамперед, не економічні, а політичні зобов`язання. Водночас, за словами Т.КУЗЬО, російське керівництво сьогодні не бачить в Україні дійсно, на його думку, проросійськи налаштованих політиків, яким би воно могло реально довіряти і під зобов`язання яких міг би бути виданий подібний кредит.

Разом з тим, на думку експерта, політична складова даного кредиту унеможливлює реальне його отримання і для прем`єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО. «Не треба забувати, що дуже скоро в Україні відбудуться президентські вибори, і Ю.ТИМОШЕНКО навряд чи зважиться зараз брати на себе політичні зобов`язання щодо цього кредиту, що може негативно вплинути на настрої її виборців, перш за все, в Західній Україні, де й так її вже звинувачують в проросійських настроях», - відзначив Т.КУЗЬО.

Відео дня