Чи готові ви піти за Саакашвілі? / фото Страна.ua, Валерія івашкіна

З самого ранку 5 грудня події із обшуками, затриманням та звільненням екс-голови Одеської ОДА, лідера партії "Рух нових сил" Михеїла Саакашвілі розвивалися надзвичайно швидко. Після того, як прихильники політика витягнули його з машини силовиків, Саакашвілі одразу ж закликав громадян вийти на новий Майдан

У зв'язку з цим УНІАН вирішив поцікавитися у своїх читачів, чи вийшли б вони на Майдан за закликом Саакашвілі.

Як повідомляв УНІАН, вранці 5 грудня 2017 року в квартиру по вулиці Костьольній у Києві, де проживає екс-голова Одеської ОДА, лідер партії "Рух нових сил" Михеїл Саакашвілі, з обшуками прийшли силовики. Пізніше речниця СБУ Олена Гітлянська заявила, що обшуки проводять співробітники ГПУ та СБУ.

Відео дня

Читайте такожЗатримання Саакашвілі: сутички, барикади, бруківка і все інше, що зараз відбувається у Києві (онлайн)

Сам Саакашвілі при цьому виліз на дах будівлі та погрожував стрибнути, однак врешті-решт там його затримали правоохоронці та посадили в машину. В СБУ пояснили, що Саакашвілі затримано у рамках справи щодо сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності.

Генпрокурор Юрій Луценко у свою чергу заявив, що Саакашвілі проводив акції протесту з метою захоплення державної влади в Україні та сприяння членам злочинного угруповання Віктора Януковича та Сергія Курченка у зупиненні їх кримінального переслідування. 

При цьому прихильники політика влаштували сутички під будівлею, а потім почали блокувати рух машини з Саакашвілі. За кілька годин вони змогли звільнити політика, після чого колоною усі разом з Саакашвілі рушили до будівлі Верховної Ради.