Після успіху першої екранізації роману Кокотюхи вийде ще два фільми / Фото УНІАН

Держкіно уклало контракт про надання фінансової підтримки фільму «Червоний. Без лінії фронту», який є пріквелом «Червоного», з компанією «Інсайтмедіа продюсерський центр», повідомляє Телекритика.

Читайте такожМарш УПА в Києві показали з висоти пташиного польоту (фоторепортаж)

Її розмір становить 21,95 млн грн, а загальна вартість виробництва оцінюється в 43,9 млн. Знімати стрічку буде Заза Буадзе, який виступив режисером першого фільму. Автор сценарію – Андрій Кокотюха, а продюсери – Володимир Філіппов та Алла Овсяннікова.

Відео дня

За словами режисера, фільм заснований на перших двох розділах роману Кокотюхи «Червоний» і розповідає про те, як відбувалося становлення героїчної особистості головного героя.

За сюжетом пріквела, командир повстанців Данило Червоний бере під контроль рідне село своєї коханої Уляни і вірить у можливість почати мирне життя під час війни, але наступ Червоної Армії руйнує його плани і остаточно позбавляє ілюзій.

Нагадаємо, проект фільму «Червоний. Без лінії фронту» є одним із переможців Десятого пітчингу відбору Держкіно. Восени Заза Буадзе розповів, що крім приквела «Червоного» буде ще й продовження.