Адвокат вбитої Ноздровьскої ініціював з колегами власне розслідування / скріншот

Адвокат вбитої Ірини Ноздровьскої Віталій Мацелюх заявляє, що ініціював з колегами власне розслідування.

Про це він сказав в коментарі Deutsche Welle.

Він не поспішає підтверджувати версію активістів про те, що до вбивства Ноздровської причетні близькі люди Дмитра Россошанського, який у 2015 році збив сестру Ноздровської – Світалану, і відповідальності якого саме і добивалася Ірина.

Відео дня

За словами Мацелюха, він та його колеги ініціювали власне розслідування із залученням приватних детективів, і його попередні висновки дозволяють припустити, що винними у вбивстві Ноздровської можуть бути не родичі Россошанського.

"Попри те, що їхню поведінку під час розгляду справи щодо ДТП, в якому загинула Світлана (Ноздровська, - ред.), інакше як нелюдською назвати не можна, може виявитися, що вони не причетні до вбивства", - зазначив адвокат, додавши, що поки що не може прокоментувати цю ситуацію докладніше.

Як відомо, 1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло жінки. Виявилося, що це юристка Ірина Ноздровська, розшук якої почали 30 грудня.

Читайте такожПоліція встановила останні години життя правозахисниці Ноздровської

Пізніше активісти повідомили, що тіло Ноздровської знайшли в річці, навпроти будинку дядька Россошанського, який у 2015 році очолював Вишгородський районний суд.

За попередніми даними експертизи тіла правозахисниці Ірини Ноздровської, вона померла від множинних колото-різаних ран.

Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у с.Демидів насмерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

У травні 2017 року Росошанського засудили до 7 років ув’язнення, його захист подав апеляцію.

27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

За словами близьких і знайомих, Ноздровській погрожували, й вона повідомляла про це поліцію.

Водночас у Вишгородському суді заявили, що суддя Сергій Купрієнко, який є дядьком Россошанського, з травня 2017 року звільнений Вищою радою правосуддя у зв’язку з поданням заяви про відставку.