Також учасники АТО щороку можуть отримати одноразову матеріальну допомогу / фото oda.zt.gov.ua

У Житомирській області на цей рік для   реабілітації та лікування учасників антитерористичної операції в обласному бюджеті передбачено майже 7 млн грн.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністарції з посиланням на дані департаменту праці та соціального захисту населення.

"Відповідно до обласної програми  на лікування та реабілітацію учасників АТО в межах області цього року передбачили 5 млн 850,5 тис. грн, за межами області та за кордоном – ще 1 млн грн", - сказано у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Житомирі проведуть фестиваль із вшанування воїнів України "Розстріляна молодість"

За рахунок цих коштів учасники  антитерористичної операції зможуть отримати  медичну реабілітацію, скористатись стоматологічними послугами, зробити ендопротезування, протезування органів серцево-судинної системи, тощо. Їх також лікуватимуть у санаторно-курортних закладах.

Також  учасники  антитерористичної операції щороку можуть отримати одноразову матеріальну допомогу. Для цього у відповідній обласній програмі передбачено 3,5 млн грн на 2018 рік. Ці кошти спрямують на виплати фінансової допомоги  як  учасникам АТО, так і  пораненим військовим та родинам загиблих.