Генеральний директор міжнародного дитячого центру «Артек» Борис НОВОЖИЛОВ вважає, що міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО не мав розкривати деталі кримінальної справи про розбещення дітей, і закликає Президента Віктора ЮЩЕНКА усунути його від виконання обов`язків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Б.НОВОЖИЛОВ заявив сьогодні на прес-конференції у Гурзуфі, де розташовано МДЦ «Артек».

«Пан ЛУЦЕНКО звернувся до Президента для того, щоб заспокоїти ситуацію навколо «Артеку», усунути з посад деяких його співробітників. Я теж звертаюся до Президента, для того щоб в Україні був спокій, усунути цього міністра від обов`язків», - сказав гендиректор центру.

Відео дня

Крім того, він заявив, що продовжить працювати на посаді гендиректора МДЦ «Артек», незважаючи на ці вимоги Ю.ЛУЦЕНКА.

Також Б.НОВОЖИЛОВ висловив обурення з приводу сьогоднішніх заяв глави МВС.

«Сьогоднішню заяву міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА я вважаю просто злочином. Чому злочином? Порушено у принципі Кримінальний кодекс», - сказав гендиректор «Артеку». На його думку, Ю.ЛУЦЕНКО мав «вийти (до преси) і заспокоїти дітей, громадськість, і розслідувати цю справу за КПК». «А він що зробив? Вийшов і виклав матеріали слідства, що заборонено Кримінальним кодексом», - сказав Б.НОВОЖИЛОВ.

Гендиректор «Артека» повідомив, що у зв`язку з розслідуванням справи за статтею «розтління неповнолітніх» проходить один з редакторів журналу «Артек», який працював у таборі на півставки і був співробітником телеканалу ICTV. Його зараз затримано у цій справі.

Б.НОВОЖИЛОВ заявив, що йдеться про драму у сім`ї цієї людини.

Гендиректор дитячого центру також заявив, що якщо маються на увазі діти цього співробітника телеканалу, то вони ніколи не відпочивали в «Артеку».

Б.НОВОЖИЛОВ також заявив, що за педофілію потрібно розстрілювати.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 жовтня, міністр внутрішніх справ України Ю.ЛУЦЕНКО повідомив, що ще в квітні цього року у справі про розтління двох неповнолітніх дітей, які відпочивали в «Артеку», висунуто звинувачення і затримано батька цих дітей, а троє працівників дитячого центру проходять у справі як свідки.

За словами Ю.ЛУЦЕНКА, встановлено, що батько цих дітей, який працював журналістом на телеканалі ICTV, розлучився з дружиною, проте вона іноді дозволяла йому брати їх з собою на відпочинок, зокрема до «Артеку». Як відзначив Ю.ЛУЦЕНКО, постраждалі діти свого часу були усиновлені подружжям.

Також встановлено, що постраждалих дітей, які перебували в «Артеку», вивозили на приватну квартиру, де батько та інші невстановлені поки особи, здійснювали з ними дії, які кваліфікуються як розтління.

За словами міністра, діти впізнали деяких осіб, що працюють в «Артеку». Зараз ці особи проходять у справі як свідки, але прокуратура дала дозвіл на проведення у них обшуків.

«Думаю, що після цього їх процесуальний статус може змінитися», - відзначив міністр.

У контексті цього він відзначив, що звернувся до Президента України Віктора ЮЩЕНКА з проханням, щоб він доручив Державному управлінню справами, у підпорядкуванні якого знаходиться «Артек», усунути цих трьох працівників від виконання службових обов`язків на час слідства.