Суд Києво-Святошинського району Київської області обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою меру Боярки, затриманому днями за хабарництво.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ГУБОЗ МВС України, мер Боярки буа затриманий під час отримання хабара працівниками Центрального Антикорупційного бюро Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України спільно з прокуратурою Київської області.

Посадовець вимагав та отримав 26 тисяч доларів США хабара за вирішення питання щодо надання земельних ділянок.

Відео дня

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання хабара в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Разом з тим, правоохоронці підозрюють заарештованого у скоєнні ще декількох злочинів, пов’язаних із махінаціями з землею. Протягом 2007-2008 років чиновник, зловживаючи своїм посадовим становищем, вимагав 100 і 10 тисяч доларів хабара за сприяння в оформленні земельних ділянок площею 6 та 11 соток.

Вказані факти перевіряються, вирішується питання про додаткове порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу.