Здійснення стандартного митного оформлення товарів із застосуванням вантажної митної декларації не перевищуватиме двох годин.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Державної митної служби, це передбачено наказом Держмитслужби від 13 жовтня 2010 року №1205 «Про встановлення годинних нормативів митного контролю та оформлення товарів за вантажною митною декларацією».

Наказом встановлений також вичерпний перелік митних процедур, при виконанні яких час митного оформлення може бути перевищений.

Відео дня

З метою фіксації реальних термінів митного контролю та оформлення товарів наказом встановлена вимога реєстрації всіх наданих для оформлення вантажних митних декларацій, внесення їх електронних копій у бази даних митного органу.

Введення годинних нормативів митного контролю та оформлення товарів за вантажною декларацією спрямоване на скорочення часу митного оформлення і попередження необгрунтованих затримок оформлення.

Цей наказ розроблений згідно з Міжнародною конвенцією про спрощення і гармонізацію митних процедур, наголошується в повідомленні.