Сьогодні на засіданні Апеляційного адміністративного суду м.Києва столична влада доклала максимум зусиль, щоб землі охоронної зони ансамблю споруд собору Софія Київська не були внесені до державного земельного кадастру з позначкою "Особливо цінні землі історично-культурного призначення".

Про це повідомив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр БРИГИНЕЦЬ і додав: «На щастя, суд не виніс рішення на користь КМДА і переніс розгляд справи».

«Дуже часто влада вдає, що не знає про проблему, але це не той випадок. Посадовці отримали мої листи-застереження та нічого не зробили, щоб відкликати апеляції на справедливе рішення суду, який зобов’язав ГУ земельних ресурсів КМДА внести землі охоронної зони Софії Київської до земельного кадастру як особливо цінні», - вважає О.БРИГИНЕЦЬ.

Відео дня

Як нагадує прес-служба, О.БРИГИНЕЦЬ звернувся до голови КМДА Олександра ПОПОВА та секретаря Київради Галини ГЕРЕГИ з проханням надати доручення юридичній службі Київради відкликати Апеляційну скаргу на постанову Окружного адміністративного суду м.Києва у справі №2а-8698/10/2670, що дало б змогу внести землі до земельного кадастру як особливо цінні.

«Цим вчинком влада продемонструвала свою схильність до закритості і повну зневагу до киян. Здається, владі подобається, що ні кияни, ні журналісти, ні депутати не знають, що деякі київські землі мають статус «особливо цінні» і тому вона проти того, щоб це зазначалось у відповідних документах», - зазначив О.БРИГИНЕЦЬ.

Депутат зазначив, що у влади ще є шанс виправити помилку і до наступного засідання відкликати згадувану апеляцію, визнавши те, що особливо цінні землі повинні у всіх відповідних документах позначатися цим важливим статусом, що не дасть чиновникам, депутатам і забудовникам шансу випадково неуважно поставитись до їх долі.