Викрадена дівчинка стала

Як повідомила УНІАН начальник служби у справах дітей Луганської обласної державної адміністрації Раїса Родіна, сім'я була багатодітною, виховувала 7 дітей і нічого не провіщало біди.

«Жінка – мати-героїня. Вона настільки знакова, що весь Краснодон в шоці. Вони всі і в конкурсах брали участь, і ансамбль у неї свій, і співали, і танцювали. І скрізь були найпопулярніші, ні від яких заходів не відмовлялися, скрізь були на виду. Школа про них говорить позитивно, сусіди, лікарня - всі говорять позитивно. Те, що сталося - це біда, це справжнє горе», - сказала Р.Родіна.

Проте, коментуючи інформацію деяких ЗМІ про те, що ця сім'я одержувала виплати від держави, Р.Родіна пояснила, чим відрізняється усиновлення від прийомної сім'ї, опіки або будинків сімейного типу.

Відео дня

«Існують 4 форми сімейного виховання дітей сиріт. Пріоритетним є усиновлення, але, крім того, є опіка, прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу. Усиновлені діти згідно із законом прирівняні до рідних, при усиновленні батьки мають право змінити дітям ім'я, прізвище і навіть дату і місяць народження. Ніяких виплат держава таким дітям не здійснює, крім одноразової допомоги тій сім'ї, яка їх усиновила. Цю допомогу у нас в країні одержують всі сім'ї, в яких народжується дитина. Усиновлені діти – це не сироти, у них статус рідних, на відміну від дітей, які виховуються в прийомній сім'ї, в будинках сімейного типу або перебувають під опікою», - сказала Р.Родіна.

Як повідомляв УНІАН, в селищі Семейкіно Красно донського району Луганської області 30 липня чоловік і жінка викрали трирічну дівчинку Кристину Кабакову і відвезли на мотоциклі в невідомому напрямі.

31 липня вночі міліція знайшла викрадену дівчинку живою і здоровою в будинку у викрадачів.

1 серпня з'ясувалося, що жінка, яка викрала дівчинку, раніше вбила двох усиновлених дітей – дівчаток 3 і 4 років. За інформацією прокуратури Луганської області перша дитина була вбита в грудні 2010 року, друга - в лютому 2011 року. Також 1 серпня було знайдено труп однієї з убитих.

Чоловіка і жінку затримано, стосовно них порушено кримінальну справу.