Слідчий Фрунзівського РВВС Одеської області порушив кримінальну справу за фактом наїзду автомобіля марки «АЗЛК» на жителя села Йосипівка цього району, але ніхто з групи хуліганів, які його жорстоко побили 22 липня поточного року, до кримінальної відповідальності за це не притягнуті.

Про це повідомили УНІАН у Відділі по зв'язках з громадськістю Управління МВС України в Одеській області, уточнивши, що «міліцією встановлено 9 громадян молодого віку, які брали участь у побитті 28-річного жителя села Йосипівка. Внаслідок завданих тілесних ушкоджень він знепритомнів. Понівеченого хлопця бригада «швидкої допомоги» доставила до Фрунзівської райлікарні».

«Черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій грудної клітки, перелом ребер зліва, тупа травма живота і рвана рана промежини – такі каліцтва виявлені лікарями у госпіталізованого Євгена В., - повідомив журналістам завідувач хірургічним відділенням лікарні Анатолій Черньов. – У тих, хто поклав хлопця на операційний стіл, склалося враження, що з нього так знущалися, ніби хотіли убити».

Відео дня

За словами кількох жінок, шокованих жорстокою розправою п'яної компанії над односельцем, його «спочатку ударами повалили з ніг, а потім били ногами і «трояндочками» розбитих пляшок. У якийсь момент потерпілому вдалося вирватися від катувальників, він намагався втекти. Але кілька катів скочили в «Москвич», на повному ходу збили його, а потім витягнули з-під машини і посадили жертву на дерев'яну палю. Лише після цього компанія сіла в свої авто і виїхала з села»

Через деякий час вдалося викликати бригаду «швидкої допомоги» і наряд міліції, проте протягом 10 днів, що минули, нікого з жорстоких катів так і не притягнуто за це до кримінальної відповідальності.

Як передає кореспондент УНІАН, в міліції вважають своїм успіхом вже те, що після розголосу ЗМІ цього скандального факту їм вдалося в серпні хоч би погодити з районною прокуратурою порушення кримінальної справи за фактом наїзду водієм «АЗЛК» на пішохода, згідно ч. 1 ст. (порушення правил безпеки дорожнього руху) 286 КК України і вилучити цей транспортний засіб.

У прес-службі прокуратури Одеської області ніяк не коментують бездіяльність місцевих правоохоронців з притягнення до відповідальності учасників побиття громадянина, сповненого рецидивами середньовічних тортур.

«Лише тиждень по тому, коли покровителям катів сільського жителя все-таки не вдалося приховати подробиць страшного злочину, прокурором Фрунзівського району 31 липня надано письмові вказівки щодо проведення слідчих дій, призначення експертиз, а також по встановленню кола учасників та свідків бійки у порядку ст. 97 КПК України за вказаними фактами. Районною прокуратурою контролюється хід досудового слідства у цій кримінальній справі», - повідомила керівник прес-служби обласної прокуратури Олена Абрамова.

Тим часом, в розмові кореспондента УНІАН з місцевими правоохоронцями з'ясувалося, що насправді контроль за ходом розслідування справи за фактом наїзду на пішохода доручено вести не прокуророві Фрунзівського району Олександру Іванову, про що офіційно інформує облпрокуратура, а прокуророві сусіднього Красноокнянського району Павлу Безмощуку. Причому прокурорські працівники навідріз відмовляються від будь-яких коментарів з приводу непритягнення до відповідальності учасників жорстокого побиття.