Дівчат продавали в рабство

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Донецької області, уродженець Лівану і його співмешканка, які проживали в Макіївці, відправляли місцевих дівчат на роботу за контрактом за кордон, де вони піддавалися сексуальній експлуатації.

Встановлено, що безробітна пара розміщувала оголошення в ЗМІ, а також через знайомих поширювала інформацію про надання своїх послуг з працевлаштування за кордоном. Дівчатам пропонували працювати танцівницями-консуматорами, зокрема з наданням сексуальних послуг. Бажаючі заробити повинні були підписати контракт, який було складено англійською і арабською мовами. Через незнання мов дівчата, довіряючи викладеним усно умовам, підписували документи.

Прибувши до чужої країни, здебільшого це були Туреччина і Ліван, дівчата піддавалися сексуальній експлуатації, у них вилучали документи, із зарплати вираховували суму за переліт і проживання.

Відео дня

Щодо затриманих за семи епізодами торгівлі людьми було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.149, ч.2 ст.15, ч.2 ст.149 КК України.

Суд першої інстанції засудив підсудного до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна, підсудну до шести років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На вирок Апеляційного суду Донецької області, який пом'якшив вирок суду першої інстанції і зменшив термін позбавлення волі чоловікові до п’яти років і 6 місяців, а до жінки застосував випробувальний термін на два роки, прокуратура області готує касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.