У справі фігурують імена Ульянченко та Ющенка

Його звинувачують в перевищенні влади і підробці документів в процесі реалізації благодійного проекту «Зігрій любов'ю дитину». Це випливає з постанови суду, якою володіє Фокус.ua

В документі зазначено, що чиновник підписав документ, в якому замість реквізитів на переказ грошей Київської облдержадміністрації значилися дані недержавного фонду «Велика родина». «Таким чином, був підірваний авторитет адміністрації через невиконання обов'язків з надання благодійної допомоги чотирьом сім'ям», - зазначено в постанові.

Крім того, в постанові йдеться, що службовці адміністрації неодноразово пропонували багатодітним сім'ям вирішити питання соціально-побутових питань за умови виділення значно менших сум, ніж ті повинні були отримати за документами.

Відео дня

Зараз Ростислав Єрема знаходиться на підписці про невиїзд.

Проект «Зігрій любов'ю дитину» був заснований в 2007 році з ініціативи президента Віктора Ющенка. В рамках його реалізації за рахунок українських бізнесменів обіцяли поліпшити житлові умови багатодітним сім'ям. Головою Нацради стала дочка президента Віталіна Ющенко.

Фонд «Велика родина», що фігурує у справі, зараз очолює Віра Ульянченко - голова Київської облдержадміністрації в 2006-2009 роках.