Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратурі Дніпропетровської області.

У прес-службі відомства не повідомили інших подробиць, зазначивши, що обвинувачувані у даний час перебувають у СІЗО.

Водночас дружина Л.Просвірніна Вікторія у телефонній розмові заявила кореспонденту УНІАН, що їй невідомо про припинення її чоловіком голодування.

Відео дня

В.Просвірніна зазначила, що сьогодні вона отримала від СБУ офіційну письмову відмову про побачення зі своїм чоловіком.

На цю тему: Уже троє обвинувачених у дніпропетровських терактах оголосили голодування

Як повідомляв УНІАН, 27 квітня 2012 року у центрі Дніпропетровська сталося чотири вибухи, під час яких постраждала 31 людина, зокрема, 10 дітей.

За інформацією МВС, всі вибухові пристрої виявилися саморобними і були закладені у бетонні урни.

За фактом вибухів прокуратура порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 258 КК України (терористичний акт, здійснений за попередньою змовою групою осіб), якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

1 червня генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив про затримання чотирьох підозрюваних у скоєнні цих терактів.

В.Пшонка заявив, що вибухи в Дніпропетровську були організовані з корисливою метою - зловмисники вимагали гроші після вибухів – через СМС та Інтернет, «погрожуючи новими вибухами і людськими жертвами, зокрема з дітьми».

Затримані також підозрюються в організації ще трьох терактів, скоєних у жовтні-листопаді 2011 року: 13 жовтня 2011 року в центрі Харкова вибух біля одного з кіосків, 21 жовтня 2011 року в центрі Запоріжжя в супермаркеті "Сільпо" спрацював вибуховий пристрій в одному з ящиків камери схову;

У Дніпропетровську в ніч на 16 листопада 2011 року на проспекті Карла Маркса вибухнула залізобетонна урна для сміття, внаслідок чого загинула одна людина - фінансовий директор однієї з місцевих фірм.

16 жовтня один із обвинувачених у скоєнні терористичних актів у Дніпропетровську В.Сукачов оголосив голодування. Дніпропетровські ЗМІ повідомили, що він оголосив голодування з вимогою звільнити з-під арешту двох його друзів - нібито незаконно затриманих Д.Реву і Л.Просвірніна.

22 жовтня прес-служба прокуратури Дніпропетровської області повідомила, що голодують В.Сукачов і Л.Просвірін.