Як повідомив він у коментарі журналістам, зміни до статуту лікарні можуть говорити про плани відомства реформувати "Охматдит".

"Основним документом національного закладу є статут. Необхідність внесення змін і тих норм, що МОЗ безпосередньо приймає рішення, вилучає або передає в оренду, є безпосереднім підтвердженням намірів провести якісь дії", - пояснює Ю.Власенко.

"МОЗ фактично виживає Гладуша і доповнює статут тими нормами, які дають можливість реорганізовувати. Ми не говоримо, що це має статись, ми лише припускаємо, що такі дії можуть бути і ми цим занепокоєні", - додав він.

Відео дня

За словами члена Опікунської ради, МОЗ і раніше міг відчужувати ділянку "Охматдиту". "Але тоді підпис Гладуша був обов’язковий, а зараз буде підпис в.о.міністра, або заступника міністра. Без підпису головного лікаря" - пояснив він.

Ю.Власенко також вказує на те, що згідно зі старим статутом, повноваження щодо реорганізації лікарні були передбачені указом Президента.

На цю тему: Голова Наглядової ради: «Охматдит» терпить свавілля через амбіції керівників МОЗ

"Тепер повноваження у Президента забрані Міністерством (охорони здоров’я) на свою користь. Тому це все може говорити про те, що цілеспрямовано готується підґрунтя, або припинити діяльність НДСЛ "Охматдит", або рішення, якими можуть обмежити територію лікарні. Це може бути після того, як буде введений у дію новий корпус лікарні. Він передбачає фактично зосередження кількох корпусів, і певних відділень у даному корпусі, і частину земельних ділянок може бути передано не зрозуміло яким структурам" - цитує сайт "Українська правда. Життя".

Він також припустив, що сьогоднішнє призначення Володимира Поворознюка на посаду головного лікаря може призвести до того, що з часом установу очолить «потрібна МОЗ людина». Крім того, додав він, оскільки В.Поворознюк публічно заявляє, що не хоче бути керівником, за певний час він може написати заяву, що відмовляється від посади. «Коли все стихне, буде призначено когось не з колективу і вже не буде чим крити, бо Поворознюк сам не хоче бути головним лікарем" – сказав Ю.Власенко.