Свобода / Фото Dumskaya.net/

Про це сказано в повідомленні управління інформації Одеської міської ради.

У ньому говориться, що 2 охоронці зараз перебувають у реанімації, стан їх здоров'я оцінюється як «важкий стабільний».

Уточнюється, що троє охоронців після закінчення засідання сесії міськради самі звернулися безпосередньо до начальника міського управління охорони здоров'я Ігоря Шпака.

Відео дня

На тему: «Свобода» звинувачує охорону мерії Одеси в застосуванні сльозогінного газу та водометів

«Охоронці скаржилися на сильні головні болі, нудоту, запаморочення, рясну сльозотечу, відчуття опіку в верхніх дихальних шляхах, а також на множинні забої тіла і садна на обличчі, грудинну біль, відчуття браку повітря. Було прийнято рішення терміново доставити їх у найближчу лікарню», - повідомив І.Шпак.

Постраждалих доправили до приймального відділення міської клінічної лікарні № 9.

Як повідомила її головний лікар, у двох постраждалих - хімічний опік дихальних шляхів, гостра дихальна недостатність.

Також у них - ознаки струсу головного мозку та ураження очей невідомим газом. У третього потерпілого - забій правої половини грудної клітки, закрита черепно-мозкова травма та струс головного мозку, він знаходиться хірургічному відділенні. Стан його здоров'я «середньої тяжкості».

Як повідомляв УНІАН, в Одесі прихильники ВО «Свобода» намагалися штурмом взяти будівлю мерії, в якому проходило засідання сесії міської ради. Учасники штурму зламали вхідні двері в міськраду. Як говориться в повідомленні прес-служби обласної організації ВО «Свобода», акція протесту перед будівлею мерії організовано проти перейменування однієї з вулиць міста, яка зараз носить ім'я Івана та Юрія Лип.

Одеська міська організація ВО «Свобода» звинувачує охорону мерії Одеси в застосуванні проти мітингувальників біля будівлі міської ради сльозогінного газу і водометів.

Прокуратура Одеси почала кримінальне провадження за фактом штурму мерії Одеси.