Зустріч голови КМДА Олександра Попова та Верховного архієпископа Української греко-католицької церкви Святослава (Шевчука), 8 лютого 2013 р.  / Фото : КМДА

Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, про це під час сьогоднішньої зустрічі з головою КМДА Олександром Поповим сказав Верховний архієпископ Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук.

У рамках прощі має відбутися також Синод єпископів, участь у якому візьмуть більше 40 керівників єпархій з усього світу, а також, імовірно, папський легат. С.Шевчук запросив київську владу стати партнером проведення цього з’їзду як заходу, який сприяє туристичній привабливості української столиці.

Водночас церква виступила ініціатором відбудови знищеного у 1930 році храму Миколи Доброго на Подолі (саме в ньому вінчався Михайло Булгаков).

Відео дня

Як наголосив О.Попов, ця ініціатива може стати важливою складовою відродження Подолу як історичної частини старого Києва.

«Ми маємо грандіозні плани щодо відновлення туристичної привабливості старого Києва і розпочати хочемо саме з Подолу. Уже цього року почнемо реставрацію вулиці Сагайдачного. Тож ваша ініціатива надзвичайно доречна і вчасна», – підкреслив О.Попов.

Він також повідомив главі УГКЦ про підготовку до святкування 1025-річчя Хрещення Русі та закликав його та очолювану архієпископом громаду долучатися до цих заходів.