Користувачі сервісу електронною поштою одержують висновки безкоштовного аудиту, що дозволяє платникам податків самостійно коригувати свої звіти до офіційної подачі.

«Тим самим суб'єкти господарювання уникають потрапляння до плану перевірок і можливих санкцій за порушення податкового законодавства», - зазначається у повідомленні прес-служби Міндоходів.

За даними відомства, щомісяця платники податків одержують близько 380 тис. довідок з Єдиного реєстру податкових накладних, а постійними користувачами порталу Міндоходів є близько 750 тис. суб'єктів господарювання.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Міндоходів запустило онлайн-сервіс «Податковий асистент» минулого року. Його користувачами можуть стати усі платники податків, які подають звітність в електронному вигляді.

Сервіс показує відмінності у показниках, вказаних у фінансовій і податковій звітності, а також конфіденційно інформує про інші помилки, такі як наявність податкового боргу, виплата заробітної плати меншої за законний мінімум, відносини з ризиковими контрагентами, відмінності у показниках у деклараціях щодо податку на прибуток і ПДВ.