сізо тюрма / Фото : Cotidianul

У Львові співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками прокуратури викрили протиправну діяльність начальника оперативного відділу Львівської виправної колонії, який вимагав неправомірну вигоду від одного із засуджених.

Як повідомили УНІАН у прес-службі управління СБУ у Львівській області, підполковник внутрішньої служби вимагав від ув’язненого 19 тис. грн за не викриття можливої його причетності до незаконного обігу наркотиків на території колонії.

Співробітники Служби безпеки України 4 жовтня затримали службовця «на гарячому» під час одержання ним частини грошей у розмірі 13 тис. грн.

Відео дня

Читайте також: На Буковині затримали 23-річного тюремника, який продавав наркотики

Працівнику правоохоронного органу оголошено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч.4 ст.368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди). Наразі затриманий перебуває під домашнім арештом.

За цей злочини передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.