В міліції існування такої офіційно не визнають. Але журналісти нарахували: лише за останній тиждень сталося щонайменше 5 нападів, повідомляє ТСН.

Читайте такожУ Запоріжжі бандити взяли в заручники підприємця і вимагали від родини $50 тисячОднією із перших жертв нападників стала Олена. Вона поверталася з роботи, по дорозі розмовляла з рідними по телефону. Раптом звʼязок з нею обірвався. Мертвою Олену рідні знайшли у лісопосадці, недалеко від дому. Там вже стояла "швидка". Хто викликав медиків, рідні не знають.

Жінку били так, що в неї потріскалася шкіра на обличчі. У жінки забрали 2 телефони і золотий ланцюжок. А Оксана Барбаш знайшла тіло сина у покинутому цеху за в трьохстах метрах від його роботи. Він, як і попередня жертва, повертався зі зміни додому і також раптом його телефон перестав працювати. У жертви - зламані ребра та пробитий череп.

Читайте такожУ Києві засуджено членів банди «Журавля»

Дві смерті правоохоронці поки розслідують як окремі випадки. Але кажуть про ще один схожий випадок. Іван Слєсаревич, старший інспектор УМВС України в Чернігівській області розповів, що одна жінка ішла, коли раптом на неї напали троє молодиків. Вони почали бити її по голові, намагалися влучити в обличчя, після побиття вони втекли.

Жінка вижила, зараз вона в лікарні. Попри данні міліції, ТСН стало відомо загалом про трьох жертв, яким вдалося вижити після подібних побоїв. Серед них — журналіст Олександр Ясенчук. Він розповідає: нападникам від 15 до 18 років, б'ють не голіруч, а металевою шестернею, яка схожа на булаву.

Чернігівці припускають, що у місті зʼявилася банда грабіжників, можливо, приїжджих. Родичі загиблих радять людям не ходити поодинці, принаймні поки нападників не затримають.