Фото УНІАН

Сьогодні, 19 травня, на Каннському кінофестивалі презентують фільм "Небесна сотня", повідомляє ТСН.ua.

Документальна стрічка "Небесна сотня" - це спільна робота творчого об'єднання "Вавилон13" та 1+1 Продакшн. У Каннах фільм покажуть в українському павільйоні в рамках Дня Майдану.

Читайте такожНа Вінниччині встановлено ще дві меморіальні дошки Героям Небесної Сотні

Відео дня

Фільм "Небесна сотня" вустами очевидців та родичів загиблих розповідає про  останні та найкривавіші дні протистояння на Майдані. Продюсером фільму виступила Наталка Якимович (1+1 Продакшн), редактором -  Акім Галімов (1+1 Продакшн), режисери - Юлія Гонтарук і Роман Любий (Вавилон 13).

"Працюючи над фільмом на замовлення каналу "1+1" до сороковин за загиблими на Майдані протестувальниками, ми й уявити собі не могли, що до стрічки буде такий широкий інтерес. Одразу після показу нас просто засипали пропозиціями та запитами щодо показу фільму в Україні та за кордоном. Наш фільм, я вважаю, може дати західному глядачеві таку важливу річ, як розуміння того, що за люди три місяці простояли з протестом у центрі Києва,"  – розповіла продюсер фільму Наталя Якимович.

Читайте такожПам'ятник Небесної Сотні в Дніпропетровську перенесли - ОДА

Прем'єра фільму "Небесна сотня" відбулася в ефірі каналу "1+1" 3 квітня до сороковин за вбитими у боях на вулиці Інститутській.

Нагадаємо, у Каннах вистроїлась велика черга на перегляд українських стрічок.