Фото УНІАН

Вибори нового предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату можуть завершитись протягом одного дня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу сказав прес-секретар УПЦ МП Георгій Коваленко.

Він нагадав, що собор єпископів, який має обрати наступника митрополита Володимира, заплановано на 13 серпня на 14.00 в Трапезному храмі Києво-Печерської лаври.

Відео дня

Читайте такожГолоси за нового митрополита УПЦ МП скуповують по 100 тисяч доларів - ЗМІ

"Ми плануємо, що собор завершиться в один день... Не бачу перешкод для цього. Думаю, що до вечора 13 серпня ми вже дізнаємось ім'я обраного", - сказав він.

Коваленко зазначив, що голосування буде таємним і відбудеться у два тури. В першому турі єпископи оберуть трьох кандидатів, а у другому - одного, котрий і стане предстоятелем УПЦ МП після інтронізації, яка орієнтовно запланована на 17 серпня в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Читайте такожВ УПЦ МП назвали дату обрання нового предстоятеля

Главу УПЦ МП будуть обирати із 74 діючих єпископів, імена яких будуть у бюлетені. Наразі у Трапезному храмі вже встановлено скриньки та кабінки для голосування, додав прес-секретар.

Як повідомляв УНІАН, предстоятель УПЦ МП, митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) помер 5 липня в Києві на 79-му році життя.