Джеймс кинув роботу і продав будинок заради коханої / фото ВВС

Мешканка Одеси з подругою провернула велику весільну аферу. Жінка виманила у закоханого в неї іноземця 250000 доларів та одружила його на іншій.

Про це повідомляє BBC.

Громадянин Великобританії у 2015 році приїхав до Одеси по роботі. Його бізнес-партнер попросив допомоги з новим проектом підтримки дітей-переселенців зі Сходу України. 52-річний британець мови не знав, тому підшукав собі перекладачку на ім'я Юля.

Відео дня

Побачення з супроводом та 150 доларів для перекладача

Жінка познайомила іноземця зі своєю 32-річною подругою Іриною, яка переїхала з Донецька. Дівчина сподобалася британцеві. Попри те, що у неї вже були два невдалих шлюби та різницю у 20 років, пара все ж почала зустрічатися. Правда, через незнання мови доводилося брати з собою перекладача, за такі послуги Юля брала до 150 доларів за день.

Читайте такожОприлюднено найпоширеніші схеми шахрайства на вторинному ринку: як обманюють при купівлі квартири

Наступні півроку британець, коли приїжджав до Одеси, водив кохану на побачення, але до поцілунків або сексу не доходило, тому що поруч завжди була Юля. Та й Ірина заявила, що не вірить в секс до шлюбу.

"Я подумав: "Це дуже високий моральний стандарт. Її, очевидно, виховували дуже добре", - розповів Джеймс.

Фейкове весілля та афера з квартирою

Через 11 місяців після першого побачення пара влаштувала шикарні заручини в Одесі на віллі "Отрада" з видом на море. Новоявлений наречений став оплачувати Ірині уроки англійської мови, щоб вона переїхала до Британії.

На шляху до щастя пари стала бюрократія, й Джеймс вирішив переїхати в Одесу, заради чого звільнився з роботи та продав свій будинок.

"Збиралися купувати житло, тому що це давало свого роду сталості відносинам. Мої друзі у Великобританії вважали, що це великий крок, але вони раділи за мене, що у мене є майбутнє", - розповів обдурений британець.

Дівчина обманом змусила довірливого Джеймса перевести 200 тисяч доларів на рахунок її подруги Христини. Після чого вона також обманом змусила іноземця розписатися з тією ж подругою, інакше нібито банк не видавав переслані раніше на квартиру гроші.

Читайте такожЗапропонували зняти порчу: на Київщині "монахині" обібрали пенсіонерку на тисячі доларів (фото)

На наступний день Джеймс зіграв весілля з Іриною. На захід витратили 20 тисяч доларів. На свято запросили 60 гостей, в тому числі й родичів дівчини. Пізніше з'ясувалося, що всі гості були підставні, навіть роль матері Ірини зіграла мати її подруги. При цьому новоспечена наречена промовчала, що знаходиться в офіційному шлюбі.

У ході фіктивного свята Джеймса напоїли, і він відключився. Для нього весілля закінчилося в лікарні, куди сама Ірина відмовилася їхати. Наступного дня дівчина звинуватила британця в тому, що він напився та принизив її.

Після цього дівчина обманом виманила в іноземця ще понад 12 тисяч доларів нібито для покриття "медичних витрат".

Мінус 250 тисяч доларів та "розбите" серце

Скільки б ще афера тривала невідомо, але втрутився українець, який відкрив очі Джеймсу на те, що відбувається. Так, реальна вартість його квартири склала тільки 63 тисячі доларів, а не 200 тисяч. Всього жінкам вдалося виманити у британця 250 тисяч доларів.

Іноземець намагався домогтися покарання для дівчат, але Ірину та Христину допитали, після чого відпустили без будь-яких звинувачень. Чоловікові вдалося лише довести фіктивність шлюбу з Христиною, завдяки чому він залишився єдиним власником придбаної квартири.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Київській області співробітники Національної поліції України спіймали шахрайку, на рахунку якої понад 20 епізодів обману довірливих громадян. Жінка заходила в магазини й просила персонал покласти цінності в темний пакет, застерігаючи, що нібито буде подано напругу понад 40 тисяч вольт. Після цього вона забирала ці пакети.