Майже 8 мільйонів українців вже повністю імунізовані / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Імунолог центру з контролю захворювань (CDC) США, доктор Умід Шарапов назвав пріоритетні групи населення, які потрібно вакцинувати від COVID-19 у першу чергу.

Свою думку з цього приводу він висловив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Якщо ми подивимося на групи ризику, то туди, звичайно, в першу чергу входять ті групи осіб, у яких смертність вище і ускладнення від COVID вище. Це Дорослі у віці 65+, це люди, у яких є хронічні захворювання, включаючи гіпертонію, діабет, проблеми зі слабким імунітетом. Туди входять також працівники охорони здоров'я-лікарі, медсестри, санітарки і так далі. Це одна з головних груп, є ще й інші, які потрібно вакцинувати в першу чергу", – зазначив фахівець.

"Тобто зараз, коли йде вакцинальна компанія, То пріоритетна група – це 65+. Тому якщо є читачі в цьому віці, убезпечте себе. Ви бачите, що йде чергова хвиля пандемії в Україні, найправильніший крок - це себе захистити", – додав він.

Читайте такожІмунолог із США назвавши умову для повернення України до життя "без локдаунів та карантинів"Відповідаючи на питання про вакцинацію дітей, Умід Шарапов зазначив, що це теж необхідно:

"Що щодо дітей? Діти відіграють важливу роль у цій епідемії, оскільки вони поширюють інфекцію. Вони ходять в школи, дитячі садки, там багато дітей, інфекція поширюється швидко і так вони можуть заражати своїх батьків, бабусь і дідусів. Тому після того, як наукові дослідження показали, що вакцина настільки безпечна, що її можна використовувати навіть для дітей... Зараз в Україні дозволили використовувати вже з 12 років. Якщо батьки хочуть вакцинувати, потрібно вакцинувати, тому що таким чином ви не тільки захищаєте свою дитину, але і також своїх оточуючих. Тому я хотів би сказати, що дітей потрібно вакцинувати".

На сьогодні майже 8 мільйонів українців вже повністю імунізовані від коронавірусної хвороби.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини