Апеляційна палата ВАКС розгляне скаргу Коломойського / фото УНІАН, Олександр Синиця

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України сьогодні, 17 листопада, розглядає скаргу українського бізнесмена Ігоря Коломойського.

"Апеляційна скарга на ухвалу ВАКС від 24.10.2023 у справі № 991/9378/23 про повернення скарги Коломойського І. В. на бездіяльність Генерального прокурора та постанову прокурора від 13.10.2023 про відмову в задоволенні клопотання про зміну підслідності", - йдеться в повідомленні.

Засідання розпочнеться о 9:30.

Справа Коломойського - що відомо

Бізнесмен Ігор Коломойський перебуває під арештом з початку вересня, коли йому оголосили підозру. Спочатку суд визначив розмір застави в розмірі 509 мільйонів гривень, але пізніше її збільшили майже до 3,9 мільярда гривень.

Коломойського підозрюють у заволодінні 5,8 мільярда гривень в 2013-2014 за допомогою співробітників "ПриватБанку", засновником і акціонером якого він був.

Попри заяви адвокатів бізнесмена про незадовільний стан здоров'я, суд першої інстанції та Апеляційний суд відмовляються відпустити його з-під варти.

Адвокати нагадали, що у Коломойського серйозні проблеми зі здоров'ям, які вимагають постійного спостереження лікаря і унеможливлюють його перебування в СІЗО.

Крім того, захисники наполягають на тому, що застави є непомірним для їх клієнта.

16 листопада Апеляційний суд залишив українського бізнесмена під вартою.

Вас також можуть зацікавити новини: